Nu kom Sommaren

Sommaren hade infunnit sig för länge sedan men ändå inte riktigt för Bejlins del. Däremot så hade dom fortfarande inte lagt båten i sjön. Både hon och hennes sambo hade haft mer än fullt upp och när väl tillfälle getts så hade vädret varit ohyggligt! Men snart nog hade åsksäsongen gått vidare och den hettande solen var framme. Luften var varm och kvav men Bejlin satt på jobbet och frös. Hon hade i alla fall fått erfara vad ordentlig luftkonditionering innebar. Utanför gick människor i korta byxor och kjolar samt bikinis. bejlin sjäklv satt på kontret i tjocktröja och långbyxor. Det kunde lika gärna vara vinter!

En varm och vacker kväll efter jobbat så kände Bejlin och hennes man att det ändå var dags. Båten skulle i sjön så att när nu nästa tillfälle gavs så kunde dom ta en tur utan massa krångel innan, njuta av de små vågornas skvalpande och av den friska sjöluften. Det gick snabbt och problemfritt att få båten i sjön och de båda kunde dra en lättnads suck.  

Ett pipande kallade på deras uppmärksamhet och Bejlins hund Nessie var nu trött på att inte få någon uppmärksamhet. Bejlin gick skrattande och släppte ut henne ur bilen, det var dags för Nessies premiärtur i en båt. Bejlin var inte nervös för hur en båttur med Nessie skulle bli. Hon var lugn i de flesta situationer och litade till fullo på sin matte. Dock så gillade Nessie inte denna bryggvandring  ut till båten. Bryggan var ostabil och blöt! Nessie spretade med tårna och följde ändå lite tvekande efter sin matte.
- Matte vet bäst och säger hon gå så går vi!

Väl på båten klättrade Nessie upp i Bejlin knä. Hon var väldigt lugn när båten brummade iväg. När dom dock åkte under en bro hukade hon sig lågt.
- Det var lite otäckt!
Så snart de var ute på sjön stack Nessie nosen i luften och njöt av vinddraget, i mattes famn kunde inget hemskt hända! Vågorna efter båten skvalpade och skvätte, motorn surrade och vinden lekte med deras hår. Tystnaden var otroligt härlig när motorn stängdes av och de drev på sjön en liten stund. Det blev en kort tur men ack så härlig! 

Äntligen kändes det som en ordentlig sommar!


Kommentarer
Postat av: Anna

sv: Åh tack så jättemycket! :'D

Din blogg är verkligen suupermysig, gillar sättet du skrier på! :)

2011-07-13 @ 11:36:45
URL: http://munsborotonto.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0